Як вибрати електронну книгу для школяра: декілька корисних порад



Як вибрати електронну книгу для школяра: декілька корисних порад

Сучасні технології роблять життя простішим, відкриваючи перед нами ціле море нових можливостей. Особливо це стосується освіти, адже завдяки Інтернету й сучасним ґаджетам, знання тепер завжди під рукою. Потрібно лише не забувати користуватися цим.

Ми зібрали декілька причин, чому рідери PocketBook – це ідеальні пристрої для навчання дітей та підлітків.

Електронна книга для школи – як знайти оптимальний варіант

Навіщо дитині ще один девайс для уроків, якщо в неї вже є ноутбук, смартфон або планшет? Та й звичайні книжки ще ніхто не скасовував. Але річ у тім, що рідер – це унікальний пристрій, що поєднує в собі кращі якості друкованих книжок і сучасних ґаджетів. Ось декілька фактів, які переконають вас, що електронна книга для школяра – річ абсолютно необхідна:

  • Безпечний для очей E Ink екран – за своїми оптичними характеристиками дисплей рідера набагато ближче до звичайної друкованої сторінки, ніж до LCD екранів мобільних телефонів і планшетів. Це означає, що очі не напружуються навіть після декількох годин безперервного читання. Іншими словами, електронна книга для школи й щоденних занять – просто незамінна.
  • Вся бібліотека в одному місці – кожна модель PocketBook здатна вміщувати декілька тисяч книжок, чого цілком достатньо для вражаючою бібліотеки. До того ж, рідер без проблем відкриває файли у всіх найпопулярніших форматах, так що не потрібно втрачати час на конвертацію.
  • Дивовижна легкість і компактність – уявіть собі невеликий блокнот, вагою близько 160 г, в якому, однак, помістяться підручники, хрестоматії та інші книжки на всі шкільні роки. А тепер уявіть, наскільки легше стане рюкзак школяра без цих грубезних томів. Все це легко втілити в життя: варто лише купити електронну книгу для школи.
  • До місяця активного читання без підзарядки – завдяки технології електронного чорнила, екран рідера споживає мало енергії, що робить пристрій максимально енергоефективним.
  • Кольоровий екран для підручників з ілюстраціями – серед рідерів PocketBook є інноваційна модель з великим кольоровим екраном. Цей девайс так само безпечний для очей і може відображати кольорові ілюстрації, графіки, таблиці та інший контент, необхідний для комфортного читання і навчання.

Зрозуміло, що пристрої PocketBook можуть запропонувати користувачу масу унікальних функцій та можливостей, починаючи з підсвічування екрану й Wi-Fi, закінчуючи Bluetooth, відтворенням аудіо та новітнім кольоровим E Ink дисплеєм. Тому ми зібрали кілька моделей, на які варто звернути увагу, вибираючи рідер для школяра.

  • PocketBook 606 – надлегкий (лише 145 г) рідер з сучасним 6-дюймовим екраном E Ink Carta™, актуальним дизайном, і слотом для карт пам'яті об'ємом до 32 ГБ. Пристрій базового рівня, створений виключно для читання.
  • PocketBook 628 – нове покоління одного з головних бестселерів бренду, з 6-дюймовим сенсорним HD екраном, розумним підсвічуванням SMARTlight та Wi-Fi. Рідер важить 155 грамів і виділяється стильним дизайном.
  • PocketBook Touch HD 3 – один з головних хітів, оснащений сенсорним HD екраном, потужним двоядерним процесором, підсвічуванням SMARTlight і захистом від води за стандартом IPX7 (HZO®).
  • PocketBook 740 Pro – рідер з великим 7.8-дюймовим HD екраном і захисною обкладинкою у комплекті. Пристрій захищений від води за стандартом IPX8, має Bluetooth і SMARTlight, відтворює аудіокниги та музики. Великий екран рідера максимально подібний за розміром й оптичними характеристиками до стандартної друкованої книжки.  
  • PocketBook 740 Color – революційний рідер із великим 7,8-дюймовим кольоровим екраном E Ink Kaleido ™ Plus. Девайс відображає кольорові ілюстрації дитячих книжок, підручників, коміксів, журналів, що не лише допоможе школяреві в навчанні, а й заохотить його читати частіше. Пристрій також відтворює аудіокниги, озвучує текст голосом й оснащений Bluetooth.
  • PocketBook 970 – найдоступніша модель з величезним 9,7-дюймовим екраном, розмір якого ідеально пасує для читання будь-якого контенту: від звичайних книжок, до підручників у форматі А4. Рідер також виділяється бічними кнопками управління та розумним підсвічуванням SMARTlight.

Електронна книга для підручників: чому це так зручно

Попри всі інновації, головне завдання рідера – відкривати текстові файли й забезпечувати користувачу максимальний комфорт читання. Всі пристрої PocketBook відмінно справляються із цією задачею, але є декілька важливих особливостей, які доводять, що електронна книга для навчання – це відмінне рішення.

  • Легко завантажувати контент – учні (та їхні батьки) можуть купувати книги онлайн прямо з рідера, або завантажувати їх за допомогою USB кабелю. Придбавши електронну книгу для підручників, ви отримаєте всю шкільну бібліотеку на одному пристрої.
  • Безліч форматів – рідери PocketBook підтримують всі найпопулярніші книжкові та графічні формати, включаючи DJVU, DOC, EPUB, FB2, HTML, MOBI, PDF, TXT, JPEG, BMP, PNG, TIFF. Це означає, що ґаджет без проблем відкриє будь-який підручник чи книгу.
  • Робота з текстом – рідер дозволяє не просто читати текст: школяр може робити нотатки й примітки, виділяти потрібні уривки, залишати коментарі та збирати свої записи в окремому файлі. І все це не відриваючись від читання!
  • Хмарні технології – завдяки фірмовому хмарного сервісу PocketBook Cloud і мобільному додатку PocketBook Reader, підручники доступні не лише на рідері, а й на смартфоні, планшеті або комп'ютері (якщо PocketBook раптом немає під рукою). Учень може почати читати розділ книжки на рідері, продовжити з тієї ж сторінки на будь-якому мобільному пристрої, а потім знову повернутися до PocketBook.
  • Зручно слухати аудіофайли, необхідні для навчання – маючи рідер PocketBook із підтримкою аудіо, школяр може слухати аудіоверсії художніх книжок і підручників, наукові подкасти, аудіофайли для вивчення іноземних мов тощо. До того ж рідер може читати вголос будь-які текстові файли (наразі функція підтримує англійську, російську та ще 14 мов. Українська мова буде додана після розробки мовного пакета компанією ReaderSpeaker).

Електронна книга або планшет для школяра – що краще вибрати?

Планшет і рідер – це два абсолютно різних пристрої, що використовують у своїй роботі різні технології. Однак відповідаючи на запитання: «Електронна книга або планшет для школяра – що краще?», ми зібрали декілька фактів, чому рідер набагато краще пасує до навчання.

  • Безпечний E Ink екран, на якому можна читати годинами без шкоди для зору та втоми.
  • До місяця роботи без підзарядки – рідер не вимкнеться під час уроку або контрольної роботи.
  • Жодних соцмереж і месенджерів – ніщо не відволікає школяра від навчання.

Рідер PocketBook неодмінно урізноманітнить навчальний процес вашої дитини, зробивши його більш інтерактивним і захопливим. Водночас пристрій допомагає фокусуватися на читанні, поступово прищеплюючи школяру зібраність і підвищуючи його ефективність. Але найголовніше –  PocketBook робить читання комфортним і приємним – саме те, що потрібно кожному учневі.