Що краще планшет або електронна книга для читання?

20/12/2021|відPocketbook
Що краще планшет або електронна книга для читання?

Папір чи цифра, електронна книга чи планшет, класичні чи сучасні твори – тем для дискусій серед шанувальників літератури більш ніж достатньо. І якщо вибір роману залишається справою смаку, у питанні гаджетів головну роль грає користь, що вони несуть. Щоб визначити, що краще – електронна книга або планшет, важливо враховувати кожен нюанс: від безпеки та зручності використання до іміджу, який формує девайс.

Функціонал: на що здатний гаджет

Серед сучасних пристроїв для роботи, навчання та просто захоплюючого дозвілля користуються популярністю універсальні моделі, з якими можна і погратись, і «поритися» в мережі, і почерпнути нові знання. У цьому аспекті електронні книги програють планшетам: на них вам не вдасться подивитись фільм чи зіграти дорогою у «стрілялки».

Якщо ж мова заходить про роботу з текстом, на рідері ви можете:

  • Читати романи, посібники, журнали, підручники, офісну документацію в будь-яких форматах без конвертації.
  • Прослуховувати аудіокниги та подкасти, користуватися перевагами розширення Text-to-Speech.
  • Працювати з літературою іноземною мовою, користуючись вбудованим словником.
  • Перегляд веб-сторінок через браузер.
  • Користуватися особистою онлайн-бібліотекою та синхронізувати її з іншими гаджетами.

Вплив девайсів на здоров'я

Другий за рахунком, але не по важливості момент, вартий уваги - наскільки безпечно тривале використання того чи іншого девайсу. Головна різниця між планшетом та рідером – у будові екрану. Перший має LED-дисплей: яскравий, чіткий, але зі специфічним підсвічуванням, спрямованим нагору. Довга робота за ним провокує швидку втому очей, а потім з'являється відчуття печіння та сухості. Перенапруження, у свою чергу, підвищує внутрішньоочний тиск, впливає на гостроту зору та самопочуття.

Цифрові книги PocketBook виготовляються за технологією електронного чорнила (E-ink). Передача таких дисплеїв нічим не відрізняється від паперової версії. Екран не виблискує і не світиться, як це спостерігається у інших гаджетів. Крім цього, він дбає про гігієну читання навіть в умовах темряви. Розсіювальні пластини спрямовують світло не в очі користувачеві, а безпосередньо на текст. Навіть тривале читання не викликає почуття дискомфорту і не вплине на гостроту зору.

Зручність гаджетів при використанні

Гаджети підвищують нашу мобільність і дозволяють займатися улюбленими справами, не прив'язуючись до будинку чи робочого місця. На зручність девайса впливають його габарити та вага, швидкість роботи, потужність акумулятора. Розмірковуючи, що краще електронна книга або планшет, зверніть на ці параметри особливу увагу. Мультифункціональні девайси з LED-екранами досить важкі. Вони вимагають постійної підзарядки та оновлення операційної системи.

Вага рідерів складає всього 155-300 г залежно від роздільної здатності екрану. Заряд у них витрачається лише при зміні зображення та при тривалому щоденному використанні батарея протримається без заряджання більше місяця. Сучасні моделі читалок мають потужний процесор та великий обсяг пам'яті. Це робить їх спритними і під час читання, і під час роботи з додатками.

На нашому сайті ви можете подивитися та підібрати електронні книги онлайн за ціною, встановленою офіційним виробником. У каталозі представлений широкий модельний ряд від простих та бюджетних версій до багатофункціональних новинок на ринку рідерів. Ми надсилаємо товари по всій Україні та надаємо на всі пристрої 2 роки гарантії.