ТОП книжок з програмування для IT спеціалістів



ТОП книжок з програмування для IT спеціалістів

 Head First. Java

Берт Бейтс

«Head First. Java» — це вичерпний навчальний посібник, який надасть Вам досвід роботи з Java та об’єктно-орієнтованого програмування. Ця книжка допоможе вам вивчити мову Java унікальним методом, що виходить за рамки синтаксису та інструкцій з експлуатації і допомагає зрозуміти, як стати неперевершеним розробником.

 

Head First. Програмування на JavaScript

Ерік Фрімен

Ця книжка познайомить вас з особливостями JavaScript — основної мови програмування Все­світньої мережі, що дозволяє визначати розширену поведінку на вебсторінках. Ви отримаєте глибоке розуміння того, як працює ця чудова мова, назавжди  забудете про сухі, нудні, статичні сторінки, що просто займають місце на екрані, навчитеся взаємодіяти з користувачами, реагувати на події, отримувати і використовувати дані з Інтернету, виводити графіку та багато іншого.

 

Head First. Python

Пол Беррі

Якщо вас цікавить те, що можна робити з контекстними менеджерами, декораторами і генераторами, то ви точно потрапили за адресою. Захоплива, але не легковажна, інформативна, позбавлена зайвого пафосу книжка Пола Беррі містить більшу частину того, що вам доведеться використовувати чи не щодня у своїй подальшій роботі. Єдине застереження — бажано, щоби майбутній читач хоча би на початковому рівні володів однією з поширених мов програмування.

 

Head First. Патерни проєктування

Ерік Фрімен

«Патерни проєктування» — ваша книжка, якщо вам хоч колись доводилося стикатися з проблемами дизайну програмного забезпечення. Вам не доведеться «винаходити колесо» — просто скористайтеся зведеним докупи величезним досвідом розробників і можливістю використовувати найкращі практики. Ви дізнаєтеся, навіщо потрібні патерни, побачите, як вони виглядають і працюють у «дикій природі», а призвичаївшись до їх використання, зможете витратити вільний час на щось більш складне і цікаве

 

Чистий кодер

Роберт Мартін

У «Чистому кодері» автор викладає свої очікування від професійного розробника у всіх можливих аспектах: із погляду управлінських взаємодій, тайм-менеджменту, зовнішнього тиску, співпраці в команді та вибору відповідних інструментів. Не оминає він і питань трудової етики. Ви також ді­знаєтеся, що навіть гуру програмування далеко не завжди є професіоналами. Натомість Роберт Мартін пропонує читачеві шлях до справжнього розробницького професіоналізму — і робить це надзвичайно цікаво й дотепно.

 

Піщаний хробак, або SANDWORM. Нова епоха кібервійни. Полювання на найвіртуозніших хакерів Кремля

Енді Грінберг

Увесь масштаб загрози від Sandworm і його аналогів нависає над майбутнім уже тепер. Ескалація кібервійни триває, а жертвами санкціонованих державами кібероперацій стають окремі підприємства, галузі чи уряди, а також міста і цілі країни...

Книжка розповідає історію угруповання Sandworm — найяскравішого прикладу зловмисників, що наближають антиутопію кібервійни. У ній висвітлено багаторічну роботу дослідників і дізнавачів, які змогли відстежити найнебезпечніших хакерів Кремля, щоб не тільки ідентифікувати останніх і встановити їхнє місце перебування, а ще привернути увагу до загрози, яку становить Sandworm.

 

Ось таким, як мені кажуть, буде кінець світу: перегони кіберозброєнь

Ніколь Перлрос

Книга «Ось таким, як мені кажуть, буде кінець світу: перегони кіберозброєнь» — це журналістський подвиг. Спираючись на багаторічний досвід підготовки аналітичних матеріалів і проведення сотень інтерв’ю, колишня репортерка New York Times, яка на разі працює в провідному американському агентстві з кібербезпеки CISA, Ніколь Перлрос стягує завісу з тіньового ринку, розкриваючи серйозну загрозу, що насувається на кожного з нас.