Як правильно вибрати електронну книгу

20/12/2021|відPocketbook
Як правильно вибрати електронну книгу

З розвитком ринку рідерів та появою великої кількості нових, удосконалених моделей девайсів, питання як вибрати електронну книгу 2021 стає все складнішим. Хочеться, щоб гаджет був зручним у використанні, не шкодив здоров'ю та привабливо виглядав. Не менш важлива і начинка пристрою. Вона має спрощувати роботу з текстами або аудіо форматами, дозволяючи отримувати знання, вивчати офісну документацію або проводити дозвілля в компанії улюблених персонажів.

Функціонал: яку читалку вибрати

Щоб спростити вибір, пропишіть вимоги до електронної книги. Уявіть, де і за яких умов ви будете користуватися, які файли відкривати. Можливо, крім вас, рідер знадобиться іншим членам сім'ї?

Зупинимося докладніше на функціоналі електронної книги та що можна в ній робити:

  • Читати літературу будь-яких форматів. Це можуть бути художні жанри, наукові статті, енциклопедії, технічна документація, журнали та періодичні видання.
  • Слухати аудіокниги або використовувати функцію Text-to-Speech. Останні моделі рідерів дозволяють прослуховувати текст однією з 16 мов, серед яких російська та англійська.
  • Користуватися вбудованим словником. Ця можливість особливо корисна тим, хто працює з документами іноземною мовою, школярам, студентам, перекладачам.
  • Синхронізувати читалку з іншими пристроями: ПК, смартфоном, планшетом.
  • Завантажувати книги в онлайн-магазині чи через браузер.
  • Перегляд веб-сторінок.
  • Користуватися іншими програмами: RSS News, Scribble, калькулятором, іграми, залишати нотатки.

Проста «начинка» підходить для невибагливих користувачів, які віддають перевагу звичайній художній літературі. Це ідеальний варіант для учнів молодших класів або людей похилого віку. Тим, хто віддає перевагу слуханню подкастів або аудіокниг, працює зі складною документацією зі схемами, графіками, таблицями, багато читає в умовах недостатнього освітлення, ми рекомендуємо моделі з ширшим рядом можливостей. Кольорові рідери добре передають усі відтінки зображень та роблять читання ще комфортнішим та зручнішим.

Екран електронної книги: який краще

Щоб девайс не шкодив здоров'ю очей, вибирайте пристрій із дисплеєм E-Ink. Він ідентичний паперовій сторінці, не бликує на сонці та відрізняється підвищеною деталізацією зображення. Розсіювальні пластини направляють світло на текст, не в очі читачеві, тому навіть тривала робота з пристроєм не нашкодить зору.

Зверніть увагу і на розміри девайсу. 6-дюймові екрани не займають багато місця, їх зручно носити навіть у невеликій сумочці чи кишені. На 7,8" зручно працювати з таблицями, графіками. Широкоформатні екрани ідеальні для вивчення схем, нот, карт, статей, зображень з великою кількістю символів та знаків.

Як визначити хорошу електронну книгу

Крім дисплея та функціоналу пристрою, варто звернути увагу і на інші його характеристики:

  • Місткість батареї: хороший рідер працює без підзарядки щонайменше місяць.
  • Швидкість роботи, операційна система та процесор.
  • Пам'ять: на девайсі має поміститися вся ваша цифрова бібліотека.
  • Габарити: простежте, щоб рідер був легким та добре тримався в руці.
  • Кількість текстових, аудіо та графічних форматів, що підтримуються. Чим їх більше, тим менша ймовірність, що вам доведеться конвертувати файли для відкриття.

Визначаючи, які електронні книги краще, звертайте увагу на виробника та гарантію. Співвідношення якість та ціна PocketBook вас приємно здивують.