Застосування сучасних технологій у вищій освіті

19/12/2021|відPocketbook
Застосування сучасних технологій у вищій освіті

Як і використання інших гаджетів на уроках, електронні підручники в освіті сприймалися спочатку скептично і вчителями, і батьками. Багатофункціональні пристрої, на зразок смартфонів, лептопів, планшетів не стільки сприяли навчанню, скільки відволікали від розповідей вчителя. Коли на столі лежали тільки зошит, книга та канцелярське приладдя, максимум своєї уваги юні слухачі дарували вчителям. Але час іде. Школярам та студентам доводиться працювати з величезними обсягами інформації, підручники стають все важчими, кількість предметів зростає, і застосування технологій стає порятунком для учнів.

Електронні книги для школи та університетів: переваги та недоліки

На відміну від мультифункціональних гаджетів для соціальних мереж, ігор, серіалів та фільмів, рідери призначені виключно для ефективного, безпечного та зручного читання. Використання електронних книг має такі переваги:

  • Їм вдається зацікавити дитину до процесу навчання. Школярі чудово ладнають з технологіями і із задоволенням впроваджують їх у своє повсякденне життя.
  • Сучасні моделі розпізнають усі популярні формати документів та не вимагають конвертації. Електронні версії підручників, енциклопедії, посібники, презентації, малюнки відкриваються кількома натисканнями пальців.
  • Середня вага рідера - від 150 до 300 р. Це як один невеликий підручник учня у молодшій школі. З 6 класу матеріалу стає ще більше, і кожна додаткова книга у сумці підлітка додає 500-600 г зайвої ваги.
  • І студентам, і школярам часто доводиться займатися у вечірній час та в умовах недостатньо гарного освітлення. Електронна книга має безпечне для зору підсвічування, м'яко спрямоване на текст.
  • Школяр носить із собою всю бібліотеку. Виправдання на кшталт «забув удома» більше не спрацюють.
  • Додатково можна слухати аудіофайли, користуватися словником та іншими програмами для отримання знань.

Серед недоліків, які викликають сумніви у деяких батьків, часто йдеться про високу ціну на пристрої. Щоб вирішити проблему, виробники продовжують розширювати асортимент своєї продукції та пропонують достатньо бюджетних моделей. Другий мінус – невеликий функціонал гаджетів. Але, як ми зазначили раніше, саме такі можливості відволікають дітей від занять. Є також консерватори, які переконані: текст із паперової книги засвоюється краще, ніж із рідера. Ця теорія немає наукових доказів. Та й рівень інтересу залежить від багатьох факторів: особистих уподобань, того, як предмет подається, характеру учня. І тут і електронний, і паперовий текст залишаються на рівних.

Вибір електронної книги 2021: поради

Сучасний ринок читалок приємно вражає своєю різноманітністю. Весь час з'являються нові моделі, використовуються інноваційні технології та розширюються можливості рідерів. Важко не розгубитися серед такої кількості товарів.

Щоб вибрати хорошу електронну книгу для школи або ВНЗ, купуйте пристрій із дисплеєм E-Ink. Візуально він нічим не відрізняється від книжкової сторінки, а ще не бликує на сонці та має відмінну деталізацію.

Враховуйте, з якими форматами документів зіштовхуватиметься учень. Для молодшої школи підійде девайс із найпростішим функціоналом. У старшій діти почнуть працювати з більш насиченим та серйозним матеріалом. В університеті багатьом знадобиться електронна бізнес-література. Сучасні діти люблять слухати подкасти, вивчають іноземні мови, знайомляться з літературою за допомогою аудіокниг. Рідери PocketBook задовольнять усі запити сучасної молоді.