Читання електронних книг у темряві разом з Pocketbook

22/01/2022|відPocketbook
Читання електронних книг у темряві разом з Pocketbook

Якщо при недостатньому освітленні читання паперової книги викликає перенапругу очей і стає причиною серйозних проблем із зором, електронна книга у темряві дозволяє проводити улюблене дозвілля комфортно та безпечно. Наскільки робота з текстом у напівтемряві небезпечна для очей, чи можна замінити рідер планшетом і в чому особливості девайсів з різними варіантами підсвічування, ми докладно розберемо у цій статті.

Чи шкідливо читати книги при поганому освітленні

З дитинства батьки нас привчали не проводити час із книгою у темряві, у транспорті та, тим більше, з ліхтариком під ковдрою. Сучасні офтальмологи налаштовані до такого дозвілля менш критично. Результати численних наукових досліджень показали, що будова очей дозволяє їм пристосовуватися до різного рівня висвітлення. У темному приміщенні зіниці розширюються, сприяючи попаданню більшої кількості світла на сітківку через кришталик. Різкий перехід від темряви до яскравого світла викликає спочатку почуття дискомфорту, але очі здатні за короткий час адаптуватися до нових умов. Завдяки еластичності м'язів зміна освітлення не впливає на гостроту та якість зору.

Але не варто нехтувати «гігієною читання» людям, у яких є захворювання очей або є схильність до подібних недуг. Також варто подбати про умови дозвілля з книгою тим, хто любить проводити за цим заняттям багато часу. Постійне тривале читання в напівтемряві перенапружує очі. М'язи швидко втомлюються, з'являється відчуття сухості, печіння. Це може стати причиною частих головних болів. Нестача освітлення також може спровокувати прогресування короткозорості, а також напад глаукоми у людей з далекозорістю. Потрібно бути дуже обережними і при міопії.

Чи можна читати електронні книги у темряві

Цифрові формати текстових файлів добре відкриваються і на планшетах, і на рідерах. Гаджети з LED-екранами мають глянсове покриття, мерехтять і спрямовують світло в очі, що ускладнює процес читання та перенапружує очі. Довга робота з такими девайсами може спровокувати появу низки неприємних симптомів: від головного болю до підвищеної втоми, дратівливості, втрати концентрації.

Електронні читалки з підсвічуванням – пристрої, що забезпечують комфортну та безпечну роботу з текстом за будь-яких умов: під прямим сонячним промінням, у транспорті, у напівтемряві і навіть у повній темряві. У них використовується інноваційна технологія E-Ink, яка виключає «миготливе» освітлення дисплея та зовні імітує звичайний паперовий лист. У корпус девайса вбудовані спеціальні діоди, які рівномірно розподіляють світло за текстом, а чи не «б'ють» у вічі читача. Завдяки цьому читання рідера навіть в умовах абсолютної темряви не буде напружувати очі та викликати дискомфорт у користувача.

Електронна книга з вбудованим підсвічуванням: особливості

Модельний ряд рідерів PocketBook відрізняється широким асортиментом товарів на будь-який запит. Сучасні читалки з підсвічуванням роблять використання гаджета простим і зручним, адже додатково пропонують власникам низку можливостей:

  • Регулювання яскравості, контрастності, освітлення. Ви можете автоматично або вручну встановити найбільш комфортні для себе параметри, щоб насолоджуватися чтивом в будь-яких умовах.
  • Вибір розміру шрифту. Літні люди або ті, хто має проблеми із зором, можуть зробити текст більшим. І навпаки – коли потрібно бачити більше інформації на екрані, можна зменшити шрифт.
  • Широкий вибір розмірів дисплея: від компактних 6" до широкоформатних 10,3" девайсів. Купуйте гаджет з екраном, який дозволить комфортно працювати з різними типами документів.

Незалежно від параметрів, будь-який гаджет для читання електронних книг бренду PocketBook має чудову деталізацію тексту. І при яскравому освітленні, і в умовах напівтемряви або темряви зображення не здається розмитим або нечітким.

Як читати книгу в темряві

З цифровими версіями, як і традиційними паперовими, слід працювати з урахуванням найпростіших рекомендацій. Щоб процес читання не викликав дискомфорт навіть за умов тривалого використання гаджета, не тримайте текст надто близько перед собою. Відстань 45-50 см буде достатньо.

Також по можливості кожні півгодини робіть гімнастику для очей. При безперервному читанні очне яблуко практично не рухається, що призводить до спазму акомодації. Також постійне фокусування на близько розташованих предметах може викликати поширене нині захворювання – міопію. З метою профілактики подібних недуг і для розслаблення м'язів іноді дивіться на всі боки. Відмінно – виглядати у вікно, фокусуватися на горизонті та переводити погляд від близьких предметів до далеких. Щоб запобігти відчуттю сухості та уникнути синдрому «сухого ока», не забувайте частіше моргати при роботі з текстом.

Де знайти рідери з підсвічуванням

Наш інтернет-магазин пропонує електронні книги PocketBook за ціною, встановленою виробником. Потрібна проста та недорога ел. книга з підсвічуванням? Шукаєте багатофункціональний девайс для читання з автоматичним регулюванням параметрів передачі тексту? Мрієте про якісного кольорового рідера, з яким зручно працюватиме в нічний час або за довгих поїздок у транспорті? В асортименті є пристрої різного функціоналу, вартості та дозволів екрану, які підійдуть навіть найдосвідченішому споживачеві.

Ми також пропонуємо:

  • Швидку та надійну доставку до всіх міст України.
  • Гарантію на пристрої терміном на 2 роки.
  • Зручна система оплати під час оформлення покупки або при отриманні.
  • Можливість повернення протягом 14 днів після отримання товару.

Тільки якісні, надійні та стильні електронні книги з підсвічуванням на офіційному сайті виробника допоможуть насолодитися комфортним читанням літератури за будь-яких обставин без шкоди здоров'ю.