Найважливіший роман XX століття: 1984 та інші книги які треба прочитати



Найважливіший роман XX століття: 1984 та інші книги які треба прочитати

Британський письменник Джордж Орвелл не дарма є одним із найпопулярніших авторів у світі, адже усі його романи поєднують у собі глибокий зміст і захопливий сюжет, від якого неможливо відірватися.

В онлайн-книгарні PocketBook ви можете купити книгу 1984, яку вважають головним романом ХХ століття.  Тут ви також знайдете інші твори Джорджа Орвелла, його щоденники та книги, пов’язані з його творчістю.

Про що книга 1984 та чому вона така популярна  


1984: Антиутопія про тоталітарне пекло

Найвідоміша антиутопія, що подарувала нам культову фразу «Старший брат наглядає за тобою», розповідає про похмурий світ майбутнього, спотворений війною та пропагандою.

Вінстон Сміт – співробітник Міністерства Правди, основна задача якого – викривлення фактів і постійне переписування історії. Чи вдасться герою зруйнувати тоталітарний режим і зберегти свою людську сутність у часи, коли навіть думка стає злочином?

Книга 1984 в електронному форматі (epub, pdf) доступна в нашому інтернет-магазині, тож якщо ви шукаєте захоплюючий і глибокий роман, радимо почитати цей шедевр.    

Чому варто купити книгу 1984 та які інші твори автора слід прочитати

1984 Орвелла – книга, що є світовим бестселером вже понад 70 років. Автор настільки геніально описує життя у тоталітарній державі, що слово «1984» перетворилося на синонім до авторитаризму й неволі. Неймовірні пригоди, унікальний сюжет, боротьба за правду й кохання – усе це чекає на вас у 1984. 

Якщо ж ви хочете ще більше зануритись у світ творчості Джорджа Орвелла, то в онлайн-книгарні PocketBook ви знайдете й інші книги письменника, його щоденники та чудову біографію автора, переплетену з не менш величною історичною постаттю - Вінстоном Черчиллем. А на десерт – біографія роману 1984 (так, у книжок теж може бути біографія!), що також стала повноцінним бестселером.  

 

Міністерство Правди

Доріан Лінскі

"Міністерство Правди" Доріана Лінскі – це не просто біографія роману "1984" Джорджа Орвелла, а й ключ до розуміння сучасного світу. Це глибоке та захоплююче дослідження, що розкриває вплив антиутопії Орвелла на політику, соціальні відносини та культуру протягом десятиліть.

Чому "Міністерство Правди" – це must-read?

  • Глибокий аналіз: Лінскі досліджує коло ідей і подій, що призвели до створення "1984", а також його тривалий вплив на світ.
  • Актуальність: Автор доводить, що "1984" не втрачає своєї значущості й у XXI столітті, адже застерігає нас від небезпек тоталітаризму, цензури та маніпуляцій.
  • Для шанувальників Орвелла: можливість глибше зрозуміти роман "1984".
  • Для тих, хто цікавиться політикою та суспільством: аналіз актуальних проблем сьогодення.

Черчилль і Орвелл. Битва за свободу

Томас Рікс

Захоплива історія двох легендарних британців


1937 рік. Джордж Орвелл, пораннений у горлі на війні в Іспанії, повертається додому і починає писати свої найкращі твори. В той же час Вінстон Черчилль веде свою битву - проти політики умиротворення агресора.

Два таких різних життя, але так багато спільного:

  • Прем'єр-міністр, який здолав жахи Другої світової, і автор культової антиутопії "1984".
  • Ніколи не зустрічалися, але захоплювалися один одним.
  • Авантюристи, сміливці, з ідейми, які випереджають час.

Чому вам сподобається ця книга:

  • Показує, що люди з протилежними поглядами можуть мати схожі цінності.
  • Розповідає маловідомі факти про Черчилля та Орвелла.
  • Написана двічі лауреатом Пулітцера з прискіпливою журналістською точністю.
  • Читається як захопливий роман з несподіваними поворотами.

Колгосп тварин 

"Колгосп тварин" - це алегорична повість Джорджа Орвелла про зародження тоталітарного режиму в СРСР. Тварини, повставши проти жорстокого господаря, під проводом свиней будують нове суспільство. З часом свині зраджують свої ідеали, перетворюючись на нових гнобителів. Повість не втрачає актуальності, розкриваючи згубні наслідки тоталітаризму з його злиднями, репресіями та брехнею.

Вшанування Каталонії

Автобіографічна книга Джорджа Орвелла, написана 1938 року, де він описує свій досвід участі в громадянській війні в Іспанії на боці республіканців.

Наприкінці 1936 року, Орвелл, будучи журналістом, вирушає до Іспанії, щоб висвітлити перебіг війни. Він приєднується до ополчення ПОУМ (Робітничої партії марксистського об'єднання) - лівої антисталіністської партії, і протягом кількох місяців воює на фронті проти франкістів.

У Барселоні, куди Орвелл приїжджає разом з дружиною Ейлін, він опиняється втягнутим у політичне протистояння між комуністами та анархістами. Він стає на бік анархістів, але після придушення комуністами анархістського повстання, опиняється в небезпеці. Орвелла та його дружину ледве не заарештовують агенти НКВС, а сам Орвелл отримує поранення в горло, втрачаючи голос на цілий рік.

Бірманські дні

Роман Джорджа Орвелла, опублікований 1934 року, що занурює читача в жорстоку реальність колоніалізму.

Натхненний особистим досвідом автора, роман описує життя англійців-колоністів у вигаданому місті імперської Бірми 1920-х років.

Герої роману - це англійці, які ставлять себе вище за аборигенів, але насправді ведуть дріб'язкові чвари. З іншого боку, місцеві жителі, хоча й на вигляд європеїзувалися, всередині залишаються "таємничим сходом", недоступним розумінню британців.

У злиднях Парижа і Лондона

Повість "У злиднях Парижа і Лондона", видана 1933 року, стає першим великим твором Орвелла, де він вперше використовує псевдонім "Джордж Орвелл". Автор ставить перед собою мету - привернути увагу суспільства до жахливої бідності, що існує навіть у таких на перший погляд заможних містах.

Вихований в аристократичній, але бідній сім'ї, Орвелл після закінчення навчання вирушає до східних колоній Англії, де служить у поліції. Розчарувавшись в системі, він йде у відставку, шукаючи себе в Лондоні, а потім і в Парижі. Там, заробляючи на життя миттям посуду, він збирає досвід і враження, які згодом ляжуть в основу його романів та есе. За словами самого письменника, він "покутував колоніальний гріх", прагнучи "стати на місце тих, кого вільно або невільно принижував п'ять років, хотів стати жертвою і невдахою".

Щоденники Джорджа Орвелла: зазирніть у думки легендарного письменника

Щоденники Джорджа Орвелла - це не просто хронологія подій, це відвертий і щирий документ епохи, що розкриває особистість письменника, його погляди та емоції.

Ці книги:

  • Дають уявлення про життя та творчість Джорджа Орвелла в контексті історичних подій.
  • Розкривають думки та емоції, що лягли в основу знаменитих творів.
  • Дозволяють по-новому поглянути на особистість та талант одного з найвидатніших англійських письменників.

 Щоденники. Книга 1

Перший том щоденників, що охоплює період з 1931 до 1940 року, знайомить читача з молодим Орвеллом. Він ділиться своїми роздумами про:

  • Життя письменника: його творчі пошуки, труднощі та здобутки.
  • Політичні події: Орвелл гостро реагує на зростання фашизму та нацизму в Європі, а також на події Громадянської війни в Іспанії, в якій він сам брав участь.
  • Особисті переживання: автор відверто описує свої стосунки з друзями та коханими, а також свої почуття та емоції.

 Щоденники. Книга 2

На тлі жорстоких подій війни Орвелл описує свою роботу редактором на радіо ВВС, службу в місцевій обороні, небезпечні будні Лондона під час бомбардувань. Він ділиться своїми думками про політичне становище, військові дії, жахливі наслідки бомбардувань та втрату власного будинку.

Саме в цей період Орвелл задумав і написав свої найвідоміші твори, "Колгосп тварин" та "1984". Читач має унікальну можливість прослідкувати зародження цих шедеврів, дослідити думки та емоції, що лягли в їх основу.

Післявоєнні роки, описані в щоденнику, не приносять письменнику щастя: смерть дружини, погіршення здоров'я змушують його шукати усамітнення на узбережжі, де він зосереджується на роботі над романом "1984".