Дивовижний Деніел Кіз: цікаві факти та найкращі романи



Дивовижний Деніел Кіз: цікаві факти та найкращі романи

Ім’я цього американського письменника вперто пов’язують перш за все з науковою фантастикою, хоч родзинкою його найуспішніших історій є тонке та детальне дослідження внутрішнього світу героїв. Він був одночасно фантастом, психологом, документалістом та істориком, поєднуючи у собі різні особистості, подібно до деяких своїх персонажів. Можливо саме тому Деніел Кіз - автор таких несхожих між собою романів, які подобаються абсолютно різним читачам. 

Наш герой народився у Нью-Йорку, в сім’ї емігрантів з Російської Імперії. До речі, письменник мав й українське коріння по матері. Не без проблем, але здобувши зрештою ступінь бакалавра з психології, юнак вирішив присвятити сили літературі. Втім, починати, звісно ж, довелось з малого.

Він писав для популярних науково-фантастичних журналів та навіть став членом редколегії “Atlas Comics” під керівництвом Стена Лі (один із засновників Marvel Comics та батько величезної кількості супергероїв).  Справжнє визнання молодому письменнику принесла історія про Чарлі Брауна: оповідання «Квіти для Елджернона» було відзначено sci-fi премією Х’юго. За кілька років було надруковано однойменний роман,  який одразу ж отримав ще одну нагороду для наукової фантастики - Неб'юла. Таким чином Кізу підкорилось унікальне досягнення – дві найпрестижніші відзнаки за два різні твори з однією назвою.

Безперечно, «Квіти для Елджернона» давно вважається класикою світової літератури. Але це далеко не єдиний успішний роман, який написав Деніел Кіз. Книги автора щорічно продаються мільйонними накладами, що свідчить про неабияку популярність у читачів. Пропонуємо згадати найкращі з них:

«Доторк»

Через зараження радіоактивними матеріалами, зразкове подружжя раптом стає ізгоями у своєму ж місті. Коли здоров’ю та життю людей загрожує реальна небезпека, що зрештою переможе: людяність чи страх? Купити «Доторк» можна в інтернет-магазині pocketbook.ua.

«П’ята Саллі»

За свідомість дівчини-офіціантки боряться чотири уявні особистості, з різними світоглядами та планами на майбутнє. Чи вдасться об’єднати їх в одну, п’яту особистість? Щоб дізнатись більше та придбати «П’ята Саллі», перейдіть за посиланням.

«Таємнича історія Біллі Міллігана»

Бестселер, в основу якого лягла біографія реальної людини, у голові якої жили одночасно 24 особистості. Хто він: хворий пацієнт, що потребує допомоги, чи холоднокровний вбивця, який намагається пошити у дурні всю країну? Купуйте електронну версію книги «Таємнича історія Біллі Міллігана» не виходячи з дому. 

«Війни Міллігана»

Продовження світового хіта про Біллі та 24 особистості, що мешкають в його голові. На героя чекає нове випробування – лікування у психіатричній лікарні яку називають справжнім пеклом. Чи витримає він щоденні тортури та знущання? Купити та завантажити «Війни Міллігана» можна тут.

«Відверто про Клавдію»

Ще один кримінальний сюжет, заснований на реальних подіях. Клавдія Яско сама зізналась у вбивстві, але її свідчення частково не збігаються з ключовими доказами, а після її арешту подібні вбивства продовжились. Книга «Відверто про Клавдію» доступна на pocketbook.ua

«Притулок пророцтв»

Її звати Рейвен і у неї є інформація, за якою полюють одразу дві терористичні організації та агенти спецслужб різних держав. Дізнавайтесь більше про гостросюжетний екшн «Притулок пророцтв» тут