«Хіт УкрЛіт»: читайте «За двома зайцями» безкоштовно



«Хіт УкрЛіт»: читайте «За двома зайцями» безкоштовно

Рубрика «Хіт УкрЛіт» продовжує нагадувати про цікаву та несумну українську літературу, яку варто перечитати, а тим більше прочитати вперше. Цього разу ми обрали для вас п’єсу, яку багато хто обожнює і цитує, яка подарувала нам один із найулюбленіших кінофільмів за українською класикою, а її персонажі стали справжніми народними улюбленцями. Радимо скористатись чудовою можливістю, та безкоштовно завантажити  «За двома зайцями» Михайла Старицького у нашому інтернет-магазині.

«Хіт УкрЛіт» - «За двома зайцями»

За майже півтора століття після першої публікації, сюжет п’єси й досі виглядає надзвичайно сучасним.  Зіткнувшись з фінансовими проблемами, молодий цирульник вирішує покращити власні справи, одружившись з не надто цікавою або вродливою дівчиною Пронею, єдиний плюс якої – заможні батьки. 

Голохвостий хвацько вдає з себе богемного інтелектуала, а його повчальні монологи перед зачарованим міщанським сімейством неможливо читати без сміху. Єдиний промах афериста – залицяння до бідної, але вродливої дівчини Галі, з якою герой планує витрачати статки довірливих Сірків після одруження.

Цікаві факти:

  • Комедія є рімейком іншого твору – Михайлу Старицькому, як знаному письменнику і активному учаснику культурного театрального гуртку, було доручено доопрацювати п’єсу Івана Нечуя-Левицького «На Кожум'яках», та підготувати її для театральної постановки.
  • Кінохіт на всі часи – історія про цирульника-афериста отримала нове життя та здобула величезну популярність завдяки екранізації 1961 року. Існує дві версії фільму: оригінальна україномовна, та адаптована для російськомовних глядачів. Голохвостий же, у кожній з версій говорить однаково – на суржику.
  • Героїв п’єси легко зустріти в центрі Києва – харизматичний авантюрист Голохвостий та засліплена коханням Проня настільки полюбились глядачам, що поряд з легендарною Андріївською церквою (на фоні якої відбувається фінальна сцена), встановлено пам’ятник головним героям.   

Хочете підняти собі настрій чудовою українською комедією? Завантажуйте безкоштовно «За двома зайцями» на pocketbook.ua.