Карлос Руїс Сафон: кращі романи майстра містичної прози



Карлос Руїс Сафон: кращі романи майстра містичної прози

Декілька днів тому літературний світ втратив одного з найкращих сучасних авторів Іспанії. Романи Карлоса Руїса Сафона завоювали любов мільйонів читачів, а його головні бестселери можуть позмагатися в популярності з безсмертним хітом Сервантеса «Дон Кіхот». PocketBook розповідає про життя чудового письменника, та його книжках, які закохають вас у Барселону й триматимуть у напрузі до останньої сторінки.

Література завжди була важливою частиною сім'ї Сафон, тому не дивно, що з дитинства Карлос мріяв стати письменником. Попри ранній успіх у світі реклами – ще студентом він працевлаштувався у впливовому креативному агентстві в Барселоні, де згодом став креативним директором – Сафон знаходить в собі сили відмовитися від кар'єри заради дитячої мрії. Вже за рік вийде його перший роман, який виграє літературну премію «Edebe» та додасть автору впевненості у власних силах.

Творчість письменника можна розділити на два великі етапи: романи для підлітків і для дорослих читачів. До підліткової літератури відноситься «Трилогія туману» (три перших книги Сафона) і четвертий за рахунком роман «Марина». Наступні чотири твори розраховані на більш дорослу аудиторію та об'єднані в цикл «Цвинтар забутих книжок». Отже, про що ж всі ці книжки?

Володар туману

Маленьке містечко приховує безліч таємниць: простір і час тут ніби непідвладні звичним законам. Юний Макс – новенький у цьому дивному місці, але саме йому доведеться докопуватися до правди. Купити «Володар туману» можна тут.

Опівнічний палац

Друга книга трилогії переносить нас в далеку й екзотичну Індію початку ХХ століття. У порівнянні з першою частиною, «Опівнічний палац» більш динамічний і насичений подіями. Групі підлітків доведеться розбиратися в заплутаній брехні дорослих, адже їх приятелю загрожує смертельна небезпека.

Вересневі вогні

Фінальна книга «Трилогії туману» вражає готичною атмосферою. Особняк ексцентричного творця іграшок таїть в собі якийсь страшний секрет, і головним героям доведеться зустрітися з ним віч-на-віч, адже їх мама отримала роботу в цьому страшному будинку, повному живих ляльок.

Марина

Улюблений роман Сафона опинився десь на межі підліткової і більш зрілої прози. Юні Оскар і Марина бродять вулицями казково прекрасної Барселони, розгадуючи похмуру таємницю людини, що перемогла смерть, але перетворилася на монстра. Книга захоплює цікавим сюжетом, описами столиці Каталонії, і, звичайно ж, романтичною лінією головних героїв.

Тінь вітру

Дивовижний роман, який подібно до лабіринту, заманює читача все далі й далі, вглиб заплутаної містичної історії. Ми знову занурюємося в атмосферу Барселони, де разом з Даніелем шукаємо хоч якусь інформацію про автора книги, яка перевернула все життя головного героя. Світовий бестселер, завдяки якому Карлоса Руїса Сафона почали ставити в один ряд з Маркесом і Борхесом. Купити «Тінь вітру» можна тут.

Гра янгола

Хіба можна втомитися від готичної Барселони? Цього разу ми знайомимося з юним журналістом, якому випала надзвичайна удача: написати книжку всього свого життя. Однак йому варто було б дізнатися трохи більше про цього дивного видавця, який замовив роман. Друга частина циклу «Цвинтар забутих книжок» нічим не поступається своєму попереднику. Купити «Гра янгола» можна тут.

В'язень неба

Третя книжка серії знову розповідає про Даніеля, знайомого читачам за «Тінь вітру». Герою необхідно розібратися в самому собі й допомогти другу, який переживає не найкращі часи. Містичний трилер не залишить байдужими фанатів творчості Сафона. Купити «В'язень неба» можна тут.

Лабіринт духів

Фінальний роман з циклу «Цвинтар забутих книжок» і остання книга, написана автором. Нарешті Сафон розкриває всі секрети й відповідає на запитання, які роками не давали спокою читачам. Купити «Лабіринт духів» можна тут.