Найкращі любовні пари в літературі: Romantic Awards 2021 від PocketBook



Найкращі любовні пари в літературі: Romantic Awards 2021 від PocketBook

Напередодні Дня святого Валентина кохання оточує нас звідусіль: воно у фільмах, рекламі, на полицях магазинів, і, звичайно, у книжках! Причому в самих різних: від класичних шедеврів про вічні цінності, до романів про фантастичні світи чи про розслідування злочинів. І, звісно ж, кохання у таких творах теж описується по-різному.

Саме тому ми створили Romantic Awards 2021 від PocketBook, розділивши улюблені любовні пари на кілька категорій, щоб Ромео і Джульєтта не змагалися з Белою й Едвардом. Представляємо наші трійки переможців Romantic Awards 2021 від PocketBook у різних жанрах!

Класична література

# 1 «Ромео і Джульєтта»: Ромео і Джульєтта

Так, звучить трохи банально, але хіба може рейтинг про кохання обійтися без цієї трагічної пари? Минають століття, а класика від Шекспіра залишається символом чистого та прекрасного кохання, яке, на жаль, програло в нерівній битві з реальністю.

# 2 «Кохання під час холери»: Флорентіно і Ферміна

Більшість творів Маркеса пронизані поетичністю й романтикою Латинської Америки, але історія кохання Флорентіно Аріси до прекрасної Ферміни – найдивовижніша. Читаючи цей шедевр, навіть затяті скептики проживатимуть усі злети й падіння разом з головними героями.

# 3 «Великий Гетсбі»: Джей і Дейзі

Один з найвидатніших романів XX століття й одна з найяскравіших любовних історій у літературі, що не могла не опинитися в нашому чарті. Минуло майже сто років з моменту першої публікації книжки, а почуття Джея Гетсбі до Дейзі продовжують надихати все нові й нові покоління читачів.

Антиутопія

# 1 «1984»: Вінстон і Джулія

Кохання за часів тиранії й тотального контролю за кожним кроком здається чимось нереальним. Що ж, стосунки Вінстона й Джулії такими й були: нереальними та заздалегідь приреченими. Але хто сказав, що від цього вони стали менш прекрасними?

# 2 «Не відпускай мене»: Кеті й Томмі

Світ, створений Нобелівським лауреатом Кадзуо Ішіґуро, складно назвати класичною антиутопією. Ми бачимо його очима людей-клонів, які вирощуються лише для того, щоб свого часу стати донорами органів. Але приклад Кеті й Томмі демонструє, що клони – це звичайні люди, здатні не лише сумувати й радіти, але й кохати...

# 3 «Голодні ігри»: Катніс і Піта

Історію стосунків Катніс і Піти навряд чи можна назвати класичною love story: смертельні поєдинки й боротьба з диктатурою залишають обмаль часу на романтику. Втім, стежити за розвитком їхніх почуттів на сторінках романів – одне задоволення.

Сучасний роман

# 1 «Нормальні люди»: Коннелл і Маріанна

Молоду письменницю Саллі Руні вже встигли охрестити Селінджером XXI століття, адже її герої такі близькі читачам, а в їх вчинках і словах легко впізнаєш самих себе чи знайомих. Роман про Маріанну й Коннелла – це любовна історія міленіалів, які часто відчувають невпевненість у власних силах та не знають, що робити з цим світом і своїми почуттями.

# 2 «Самотність у мережі»: Якуб і безіменна жінка

Суть культового роману Вишневського відмінно передана в його назві. Дійсно, ця книжка про те, як складно знайти своє кохання в нашому божевільному світі. А ще про те, як складно його втримати. Епістолярні стосунки Якуба та його коханої, що розвиваються в Інтернеті – ідеальний любовний роман у часи цифрових технологій.

# 3 «Щоденник Бріджит Джонс»: Бріджит і Марк

Можна довго сперечатися, наскільки Бріджит і Марк схожі на своїх прототипів із безсмертної класики Джейн Остін, проте складно заперечувати, що ця легка й романтична історія зачаровує з перших же сторінок.

Фентезі

# 1 «Гаррі Поттер»: Рон і Герміона

Сподіваємося, що Гаррі й Джіні не образяться, але головною любовною парою саги Джоан Роулінг безсумнівно є Рон і Герміона. Протягом семи книжок ми спостерігали за тим, як розвивалися і дорослішали їх стосунки, поки нарешті не отримали довгоочікувану розв'язку. На цьому тлі навіть епічна битва з Волдемортом відходить на другий план!

 # 2 «Сутінки»: Едвард і Белла

«Кого ж зрештою вибере Белла: Едварда чи Джейкоба?» Мабуть, жодна фентезі-сага не може похвалитися таким яскравим любовним трикутником, як твори Стефені Маєр. У підсумку, Белла й Едвард стали однією з найпопулярніших пар не лише в сучасній літературі, а й у поп-культурі загалом.

# 3 «Відьмак»: Ґеральт і Йеннефер

Хіба можна вигадати ідеальнішу пару, ніж мисливець за монстрами й могутня чародійка? Звісно, Ґеральту та Йеннефер доведеться здолати безліч демонів: як реальних, так і особистих, але це робить їх кохання ще яскравішим.

Детективні романи

# 1 «Листоноша завжди дзвонить двічі»: Френк і Кора

Кохання може штовхати людей на дивні (а іноді й страшні) вчинки. Історія стосунків сезонного працівника Френка та дружини власника ресторану Кори – чудове тому підтвердження.

# 2 «Ребекка»: подружжя де Вінтер

Коли молода дівчина погоджувалася на пропозицію руки й серця від багатого вдівця Максиміліана, вона навіть не підозрювала, яка небезпека чекає на неї у сімейному маєтку. Але попри всі негаразди, героїня продовжує кохати свого чоловіка, щиро мріючи про щасливе життя з чистого аркуша.

# 3 «Скандал у Богемії»: Шерлок і Ірен

У геніального детектива ніколи не було часу на романтичні почуття до жінок, але якби це було можливо, то такою жінкою, безсумнівно, стала б Ірен Адлер – блискуча аферистка, яка пошила у дурні самого Шерлока Холмса!