5 блискучих книжок про вагітність: усе, що варто знати майбутнім батькам



5 блискучих книжок про вагітність: усе, що варто знати майбутнім батькам

Вагітність – це один із найпрекрасніших і одночасно найстресовіших періодів у житті майбутніх батьків. Важливим помічником на цьому етапі стануть книги про вагітність, що здатні підтримати не лише корисною інформацією, а й заспокійливим гумором.  

Хочете зекономити власний час і купити книги про вагітність онлайн? Інтернет-магазин PocketBook має для вас чудову добірку літератури, що обов’язково стане у пригоді майбутнім мамам.      

 

Матера вам не наймичка, або Чому діти це — прекрасно...

Катя Бльостка

Ця книжка про реальне, живе, неідеальне материнство. Про матеру, яка через призму гумору та самоіронії, використовуючи легку дозу елегантних матюків, намагається день перестоять і ніч передержатись. Від тесту на вагітність до баталій у садочку. Про перші купання, зуби, соплі й незручні запитання. 

Ця книжка для мам, щоб підтримати і надихнути; майбутніх мам, щоб налаштуватись і знати, чого чекати; бабусь, щоб згадати і пережити знову; і татусів, щоб краще зрозуміти всіх цих дам.

 

Відроджені пологи

Мішель Оден

Вперше найвідоміша книга французького доктора Мішеля Одена – історія пологового відділення в лікарні м.Пітів’є – була видана у 1984 р США, згодом перекладена 13-ма мовами світу. При Одені природність та свобода стали лікарняною практикою; поклавшись на фізіологію, лікар і півдюжини акушерок змінили ставлення до пологів і практику в усьому світі. І продовжують змінювати. Палати з домашньою атмоcферою, мінімум втручань у несвідомий процес пологів – тиха революція: головні дійові особи в пологах – жінка … та її дитина. У центрі – особистісні, а не технічні аспекти пологів.

 

Основні потреби жінки в пологах

Рут Ерхардт

Короткий опис філософії і підходу до пологів відомого лікаря і вченого Мішеля Одена. Передумова благополучних пологів – не технології, а увага до ключових потреб жінки. Відчуття безпеки, усамітнення, тиша, приглушене світло – те, чого її майже завжди позбавляють. Коли батькам відомі ці головні принципи, а акушери суворо їх дотримуються, пологи трансформуються як для матері, так і для дитини. Практичні рекомендації акушерки Рут Ерхардт – мінімум із того, що повинна перед пологами знати вагітна жінка і що має забезпечити фахівець, який допомагає у пологах.

 

Плідна праця. Хроніки зародження життя у пробірці

Ольга Малюта

Тут не буде закликів на кшталт «плодіться і розмножуйтеся». У книжці ембріологині Ольги Малюти ви знайдете лише багато прекрасної біології процесу зародження нового життя. Як відбувається штучне запліднення та звідки в аптеках беруться гормони? Як Ватикан заробляв на лікуванні безпліддя? І чому в драконихи й віслючка зі «Шрека» не може бути дітей? Та найважливіше: що насправді коїться за дверима лабораторії, де відбувається штучне запліднення й до чого варто готуватися людям, які вирішать здолати цей шлях?

 

Як любити дитину

Януш Корчак

Кожне слово цієї праці випромінює любов до дітей! Книжка, яку повинні прочитати всі батьки або ті, хто лише планують ними стати! Головна ідея педагогіки Корчака – повага до дитини, до її думок і бажань, усвідомлення, що всі діти різні, що вони мають право вибору. Вдумливий психолог відкриває мотиви переживань і вчинків дітей, пояснює складні процеси формування особистості. У книжці немає догматичних наказів та суворих рекомендацій, але є відповідь на запитання, які ставлять собі всі батьки, – що значить любити дитину та як це робити.

Книги про вагітність і пологи: чому їх варто мати у бібліотеці?


По-перше, це неабияке джерело інформації. Вони розкривають таємниці фізіології вагітності, вказують на важливі аспекти життя в цей період. Знання про вплив харчування, фізичної активності та психологічного стану на здоров'я мами та малюка – важливий компонент підготовки до майбутнього батьківства.


По-друге, книги про вагітність – це путівник у світ емоцій. Вони допомагають зрозуміти та впоратися зі змінами, які відбуваються в організмі жінки та її психології. Адже вагітність – це не лише фізичний, але й емоційний виклик, і книги допомагають знайти баланс та підготуватися до ролі батьків.


Як вибирати книги про вагітність?


У багатьох людей подібна література асоціюється з велетенськими томами сухої та нецікаво поданої інформації, яку дуже важко сприймати. Але насправді існує безліч легких і веселих книжок, які не тільки подарують корисні знання, а й покращать настрій. Яскравий приклад – національний бестселер «Матера вам не наймичка, або Чому діти це — прекрасно...» від Каті Бльостки.


Ще один критерій вибору – це авторитетний автор. Якщо книга написана відомим на весь світ педіатром або психологом, то на неї точно варто звернути увагу. Як, наприклад, блискуча праця «Відроджені пологи» від французького лікаря-акушера Мішеля Одена.


Книги про вагітність: читати онлайн чи мати паперові примірники?

На це запитання не існує єдиної відповіді, адже все залежить саме від ваших уподобань. Зручність електронних книжок полягає в тому, що вони завжди під рукою: будь-якої вільної хвилини ви можете повернутись до вашої електронної книги про вагітність, скачати її на рідер чи смартфон.
Онлайн-книгарня PocketBook пропонує вам добірку справжніх бестселерів для майбутніх батьків. Ці книги про вагітність і пологи подарують впевненість та допоможуть підготуватись до найважливішої пригоди усього життя!