Яскрава прем’єра весни! Пригоди Піноккіо - фільм Гарроне для дітей та дорослих



Яскрава прем’єра весни! Пригоди Піноккіо - фільм Гарроне для дітей та дорослих

Останніми роками все більше іменитих режисерів і кіностудій звертаються за натхненням до старих-добрих історій. В результаті, на глядачів обрушилась лавина вдалих і не дуже фільмів про знайомих з дитинства героїв. Одна з таких прем'єр – Пригоди Піноккіо. 2020 рік тільки починається, але можна вже зараз заявити, що даний проект Маттео Гарроне принесе йому навіть більший успіх ніж «Казка казок».

Піноккіо – це зовсім не Буратіно

Історія про ляльку, що ожила, була написана італійським письменником Карло Коллоді в кінці 19 століття, моментально ставши справжнім хітом. До речі, якщо ви вважаєте, що добре знайомі з оригінальним сюжетом, адже досі пам'ятаєте повість, мультик або фільм про Буратіно – на вас чекає приємний сюрприз. Коли Олексій Толстой в 1936 році запозичив ідею про дерев'яного хлопчика, він упустив багато яскравих моментів: дружба з феєю, втечу зі шлунку гігантської акули, перетворення на віслюка і т.д. Словом, не варто хвилюватися, що кіно не зможе здивувати або продемонструвати щось нове: з цим якраз все в порядку.

Повернення до першоджерела

Слід визнати, що дворазовий володар гран-прі Каннського кінофестивалю Маттео Гарроне – досить різноплановий режисер. За свою кар'єру він встиг зняти й драму про мафію «Гоммора», і сатиру на талант-шоу «Реальність» і фентезі «Казка казок» з Сальмою Гаєк і Венсаном Касселем. Тепер же один з найталановитіших італійських фільммейкерів сучасності взявся за національну класику –  Пригоди Піноккіо. Відгуки критиків і глядачів (в Європі прем'єра відбулася трохи раніше) говорять про те, що режисерові вдалося створити стрічку, однаково цікаву як дітям (основна аудиторія, як не крути), так і дорослим. У чому ж секрет? Маттео не намагався перекроїти й поліпшити сюжет, віддаючи натомість належне улюбленій книжці. Замість цього він сконцентрувався на реалістичності персонажів та їх світу.

Герої живі та справжні

Дерев'яна лялька, яка хоче стати справжнім хлопчиком, вродлива, але сувора фея, гігантська акула, що проковтує цілі кораблі, добрі та злі тварини зі своїми цілями та проблемами. Фільм схожий на строкатий і трохи божевільний балаган, де кожну секунду все змінюється. Але при всій своїй фантасмагоричності, глядачеві легко повірити навіть у найдивовижніші події та самих неймовірних персонажів – настільки правдоподібним виглядає цей світ.

Читати або дивитися?

І те, й інше! Нова екранізація безумовно заслуговує вашої уваги. А щоб скрасити очікування офіційного виходу фільму в онлайн, пропонуємо перечитати або вперше познайомиться із захоплюючою історією дерев'яного брехунця та його друзів.

А в якості бонусного факту, пропонуємо вашій увазі екшн-ролик 360o від PocketBook, де серед іншого можна знайти найоригінальніший спосіб використання довгого носа Піноккіо. Приємного перегляду!